Ellen Wijnbergen-Schipper

Mijn naam is Ellen Wijnbergen-Schipper.

Naast mijn beroep als verpleegkundige heb ik heel veel gehad aan mijn wekelijkse lessen yoga.Er was altijd een gevoel van dat ik later er iets meer mee wilde doen.
Toen gebeurde er iets in mijn leven waardoor ik besloot om de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven te gaan doen.Door de kennis die mij daar aangereikt werd voel ik mij erg gesteund op zowel fysiek als mentaal mentaal gebied, het voelde alsof veel dingen op zijn plaats kwamen.

Daaruit is als vanzelf DharanaYoga ontstaan. Ik vind het een voorrecht om dat wat ik zelf ervaren heb in de opleiding en in mijn eigen beoefening, ik nu mag doorgeven aan cursisten, in de uitwisseling van yogabeoefening samen blijf je altijd leerling.

Naast de 3 basisjaren van de Saswitha opleiding heb ik de specialisatie charapsychologie doorlopen.

De modules die ik gevolgd heb zijn: ademtherapie, anatomie en fysiologie, yoga en meditatie, yoga voor ouderen en yoga en wijsbegeerte. Mijn afstudeerscriptie had als onderwerp Metta meditatie.

Het is prachtig om de verbinding te ervaren in de één op één contacten en de ontmoetingen met de deelnemers. Zo blijf ik leerling  in het les geven en in de opleidingen en bijscholingen die ik nog steeds volg.

Het lijkt mij erg leuk om je te ont moeten