Over mij

 

Ellen Wijnbergen-Schipper

[su_row]
[su_column size=”1/4″]
Ellen

[/su_column]
[su_column size=”3/4″] Mijn naam is Ellen Wijnbergen-Schipper. Zelf beoefen ik al ongeveer 20 jaar yoga, ik genoot van mijn wekelijkse lessen en had altijd in mijn achterhoofd de gedachte dat ik daar ‘ later’ nog eens de verdieping mee in zou willen.
Toen ik een paar jaar geleden borstkanker kreeg, ben ik daar naar op zoek gegaan. Mijn docente raadde mij de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven aan. Door de kennis die mij daar aangereikt werd heb ik mij erg gesteund gevoeld op fysiek en mentaal gebied. Deze ontwikkeling heeft mij zoveel gebracht dat ik DharanaYoga heb opgericht. Ik vind het een voorrecht om de kennis en vaardigheden die ik bij mijn opleiding aangereikt heb gekregen nu door te mogen geven aan anderen.

Dharana staat in het Sanskriet voor aandacht. Aandacht is een belangrijk aspect van Yoga. Door je gedachten en lichaam te concentreren kom je in volledige aandacht van het moment en de ervaring. [/su_column]
[/su_row]

 

Yoga stijl: Saswitha

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt.

Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.Een les bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-houdingen voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding.
De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht.

De oefeningen variëren van subtiel naar uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.